Week 5 - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Week 5

Archief > Piet en Wijm op vakantie
Weekverslag nr. 5
Wijm had in een VVV krantje gelezen, dat In Egmond aan Zee op zondag een kunstmarkt wordt gehouden. Niet dat wij van die grote kunstkenners zijn, maar toch wel leuk om te zien. Omdat het behoorlijk fris gaan we met de auto. Al een kilometer voor het dorp neemt de drukte toe, parkeren is daar echt een probleem. En wie met de fiets gaat kan zijn stalen ros nergens goed kwijt. Overal kom je ze tegen.
Wat ze onder kunst verstaan is ons niet duidelijk, maar het lijkt in de verste verte niet op wat er wordt uitgestald. Kraampjes met boerenbont, huisraad uit grootmoederstijd, standwerkers met de meest waardeloze prullen en laten we het maar niet hebben over de zogenaamde biologische en duurzaam vervaardigde producten. We hadden even het gevoel dat we op een verkeerde locatie waren, nee dit was toch de markt. Zeker de helft van de bezoekers praat als onze Oosterburen. Na een rondje door het dorp en een softijsje op een bank je zijn we naar Bergen gereden. Waar we onze garderobe wat aangevuld hebben. Waarmee, dat blijft voor jullie een geheim.
Dinsdag zou een bewolkte winderige dag worden. Achteraf bezien werd het heel mooi weer. Die weermannen kletsen tegenwoordig maar wat. Een mooie gelegenheid om een dagje naar Hoorn te gaan. Een prachtig stadje aan het IJsselmeer. Vroeger een van de belangrijkste steden van Holland. Vanuit Hoorn vertrokken ontdekkingsreizigers per schip om nieuwe vaarroutes te vinden. Ze vernoemden het zuidelijkste puntje van Chili naar hun geboorteplaats Kaap Hoorn en de eilandengroep de Hoornse Eilanden. Ons uitstapje verliep toch iets anders dan gepland. We waren nogal laat, nadat we een parkeerplaats gevonden hadden op de Veemarkt, zijn we naar het havenhoofd geslenterd om eerst te lunchen. Deze keer op zijn Engels, fish and chips. Een bord vol waar de halve familie genoeg aan heeft. Eigenlijk zonde, meer dan de helft gaat de kliko in. Omweg naar het VVV om een kaart voor stadswandeling te halen, kreeg ik een berichtje op mijn mobiel, dat de parkeerplaats na 2 uur automatisch gedeactiveerd was. Dus als de weerga terug naar de auto. Een parkeerboete is zonde van het geld. Vlak bij de auto schijt een duif op mijn kop. Zat er helemaal onder. Echte smerig. Onze dag was een behoorlijk verpest. Parkeren kost daar € 3,00 per uur. Ook geen kleinigheid. Nadat we in Warmenhuizen een paar boodschappen hadden gedaan, zijn door gereden naar de camping. Met een goed boek en glas wijn hebben we de rest van de dag doorgebracht.
Het waait in Noord Holland bijna altijd. Net zo hard dat de versnelling van de fiets een tandje hoger moet. Donderdag zijn we naar Paardenmarkt in Schagen geweest. Een fietstocht van dik 1,5 uur in de wind. Voor Wijm met haar hooikoorts net even teveel. Tot overmaat van ramp was de markt al voorbij. En omdat het klompendansen niet echt niet onze hobby is om naar te kijken, zijn we in het restaurantje "LEUK" net
over twaalf uur aan de lunch gegaan. Heerlijk in de achtertuin in de schaduw van een plantaan. En een heerlijke lunch. Om half twee zijn we met de wind achter langs Sint Maarten een flink eind omgereden naar de camping. Heerlijk in het zonnetje en zonder al teveel moeite.
In de avond zijn we naar de kunstmarkt in Bergen geweest. Bergen is wel een behoorlijk decadent dorp. De beter gesitueerden praten er behoorlijk bekat.
En met een hoog Jaguar en Porsche gehalte. Vroeger stond Bergen bekend om zijn schildersgroep en stijl de Bergse School. In het museum van Alkmaar hangen veel schilderijen van hen. Een kunstmarkt was deze keer echt de moeite waard. Vooral veel glaswerk en smeedwerk en uiteraard veel schilderijen.
Zaterdagavond breken we op en zondag weer naar huis. Heerlijk weer in je eigen bed. Geen gesjouw naar de douche en toilet voor een grote boodschap. Of het gezeul met je chemisch toilet. Maar een ding is zeker de vakantie was weer fantastisch.
Even een korte terugblik.
Wat het weer betreft hebben alles zo'n beetje gehad. De eerste twee weken waren de mooiste, veel zon en af en toe een beetje te warm. En droog, op een hoosbui na die de camping in een kwartier tijd omtoverde tot een zwembad.
De derde en de vierde week waren duidelijk minder. Weinig zon, winderig en vooral tegen de avond een buitje. En zeker minder warm. Onze laatste week begon frisjes, gelukkig klaarde het daarna snel op. Echt zomersweer om van te genieten.
De week met Francis in Beuningen op Camping Olde Kotting was heel gezellig. Een prachtige camping met een heel actieve gastvrouw, die aandacht heeft voor haar gasten. Vooral onze dagelijkse fietstochten waren heel bijzonder. We hebben wat afgetoerd. De dagen zijn omgevlogen.
De 3e camping de Olde Kamp in Ansen (door de ANWB met een 9+ gewaardeerd), viel achteraf toch een beetje tegen. De dagelijkse schoonmaakbeurt, vooral bij slecht weer, was ondermaats.
Camping De Veldscholte in Buurse en De Kolibrie in Warmenhuizen zijn echte aanraders, waar alles tot in de puntjes geregeld is. En ook niet verkeerd voor slechts € 18,50 per dag.
In 5 weken hebben we zeker 1200 km gefietst. Wat een beetje schril afsteekt bij Jan en Jos, zijn hebben daar hooguit 10 dagen voor nodig. Met een Koga is dat ook geen kunst, daar kunnen wij met onze Giant niet tegenop. Zo is het maar net.
Tot zover onze vakantie ervaringen. We hopen dat jullie het leuk vonden om over onze schouder mee te kijken. En wellicht een stimulans voor anderen lom ook eens in de pen te klimmen.
Groetjes,
Wijm en Piet

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu