18 juni - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

18 juni

Archief > juni 2015
18 juni langeafstandsgroep naar de Luijenbergh

Het was wat minder druk dan we gewend zijn, slechts 24 wandelaars die stonden te popelen om te vertrekken. Maar de oorzaak was duidelijk. In Alkmaar wordt deze week een 4 daagse georganiseerd, waar een afvaardiging naar is vertrokken. De van Hoofjes, de Verschurentjes, Henk K en John vd E. Volgende week zullen we de verhalen wel horen. Van Corry van Eijk ontving ik nog een berichtje dat ze was gevallen en een pols had gebroken. Beterschap Corry. Ook gaat Henk van Croonenborg ons verlaten. Hij gaat verhuizen naar Nieuw Vennep. Henk veel succes daar.
Wij dus met een uitgedunde club naar B&B de Luijenbergh. Joop en Jo voorop en via de Schans, Meeshoeven naar onze B&B. Het was tegen half elf dat we daar aankwamen en Piet had de koffie keurig klaar staan. Koekjes erbij en …….. kersen. Heel attent van hem. De dames van de vereniging probeerden buiten te zitten, maar dat was het toch nog net iets te winderig voor. De hele bubs met kannen koffie en kopjes weer naar binnen.
Intussen zaten Kees Maas en ik heel close op een 2 zitsbankje , toch wel erg krap vindt ook Piet en hij schuift heel attent een stoel bij.
Op de terugweg vragen 2 dames ons de weg naar Oud Gastel. Zij krijgen van ongeveer 10 wandelaars de juist weg geadviseerd. Er blijkt dat er vele wegen naar Rome ( Oud Gastel) leiden. Gelukkig voor hen blijft er een adviescommissie van 3 man over die de 2 dames de juiste weg wijzen. De terugweg gaat in een stevig tempo en het is toch al na 12 uur als we er 15 kilometer op hebben zitten.
Groeten Jos

Ps Er staan nog wat foto's op van Joop van voorgaande wandelingen


Korte afstandgroep naar restaurant de Cockpit.

Zo weer een kortverslag van onze groep. Een kort verslag over een lange wandeling. Met 16 mannen en vrouwen gingen wij op weg. Viel wat tegen de opkomst. Maar vakantie en zieken doen dat met de groep. Ik zelf was na een week van hoesten en proesten en snotteren ook weer van de partij. Ik dacht ik heb wat in te halen zal een flinke wandeling maken, en omdat Wim Bastiaansen vandaag 82 geworden is, dacht ik zal een extra rondje geven, maar dan een wandelrondje. Door de wegen waar men overal mee bezig zijn, was het via de Vaartweg, het nood fietspad door de polder de Galgestraat op. Maar in plaats van de Willeke Joostenstraat in te gaan, dacht ik laat ik maar heel de weg aflopen tot aan de secondaire weg die langs de A58 loopt. Maar dat was een verkeerde inschattingsfout van mij. Wij hebben best een paar tachtigers in onze groep. Ik maakte mijn excuses voor de omweg. Maar moet wel zeggen was een rustige en mooie wandeling. Omdat wij hier eigenlijk nooit wandelen zag ik dat wij ook langs Nishikigoi Farm, waar Kooikarpers gekweekt worden. Ben even naar de site geweest wat een bedrijvigheid ze schijnen ook rondleidingen te geven. Tussendoor had ik de Cockpit nog gebeld dat we wat later kwamen. Dat later was ruim een half uur later. Dus dat was dubbel genieten van de koffie/thee. Zes niet lopers zaten al een poos aan de koffie, en wilde de politie motor brigade op pad sturen om ons op te gaan sporen. Uit volle borst hebben wij nog voor Wim gezongen. Lia van Croonenborg was ook nog speciaal gekomen om afscheid van ons te nemen. Zij en Henk(lid van de lange afstandgroep) gaan hun biezen pakken en naar Nieuw Vennep verhuizen. Lia en Henk wij wensen jullie nog heel veel mooie jaren daar in het Noord Hollandse. Het triootje uit Hoeven wordt nu een duootje. Nu ik het toch over de Hoevenaren hebt hoop ik dat Toos Goossens snel weer aanwezig zal zijn. Zo zijn er meer die in de lappenmand zitten. En waar de wandeling dan te ver voor is, vandaag zeer zeker, maar wel lekker op de koffie komen. Ik ga de 2 komende donderdagen ook missen. Gaat Rendieren spotten in Zweden. Vandaag is het ook dat 200 jaar geleden dat de slag bij Waterloo was,en dat het einde was van de kleine Napoleon Bonaparte, het is ook bijna 40 jaar geleden dat Abba door die slag het Eurovisie songfestival won met het liedje Waterloo.. Dus misschien nog een kijkje nemen in het Abba museum in Stockholm. Mocht er nog iemand zijn die de site met een verhaaltje wilt op vrolijken, ook al gebruik je 2 vingers op het toetsenbord er kan genoeg uit komen. De komende twee weken zijn jullie welkom. Ik zou zeggen zieken beterschap en de jarigen een fijne dag.
Groetjes Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu