8 februari - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

8 februari

Archief > februari 2018
Verslag donderdag 8 januari
Vandaag gaat de hele club op bezoek naar Café Stroop, om daar ons carnaval te vieren. Dat het een vrolijke feest wordt is zeker. En wat te denken van een wandeling met dit schitterende weer. Zonnig, een beetje fris en bijna geen wind, wat kan een mens nog meer wensen. De opkomst van de lange groep is deze keer met 24 wandelaars een beetje onder de maat, waarschijnlijk komen een paar geblesseerden op eigen gelegenheid. Zal vast wel.
Onze koplopers hebben deze keer gekozen voor de bekende route door Bosschenhoofd, vervolgens linksaf de parallelweg op van de A58 en daarna rechtdoor naar Stroop. Ze hebben er duidelijk zin. Na 4 km moet ik met een stekende pijn in mijn voet rechtsomkeert maken. De oorzaak ervan is gauw gevonden. Ik had vanochtend met een slaperig hoofd een van mijn sokken niet goed aangetrokken. Een beetje dom. Weer wat geleerd.
Net voor Stroop steken we altijd de weg via het zebrapad over, dus ik deze keer ook. De eerste auto stopt keurig voor me, maar de volgende auto van een pakketdienst knalt boven op zijn voorganger. Flinke schade en een hoop herrie. Wel even flink schrikken. En de dag was zo rustig begonnen.
Als eerste komt de flink uitgedoste korte groep aan. Een paar minuten later arriveert de wat sober geklede lange groep. En gelijk is de rust verstoord. En vooral nadat Vincent het volume van de carnavalskrakers wat harder heeft gezet. Dragers van een gehoorapparaat, zoals ik, schakelen een beetje in paniek de volumeregelaars een tandje lager. Maar wel dikke pret. En daar gaat het om.
Overmorgen wordt Coby Oostdam 85 jaar en ze is nog steeds een van de trouwste deelnemers. Met een brede glimlach wordt ze door de club toegezongen.
Francien heeft voor vandaag bij Vincent heerlijke worstenbroodjes besteld. In een mum van tijd zijn ze van tafel verdwenen. En dat zegt genoeg. We staan er nooit bij stil, dat Francien er voor zorgt dat we wekelijks aan de koffie kunnen. Ze echt haar …….. in goud waard. En dat mag ook weleens gezegd worden.
Kees Maas wordt door Tonnie Jongenelis verleid tot een sierlijke dans. En dat laat Kees zich geen tweemaal zeggen. Het lijkt warempel een beetje op stijldansen. Met een beetje oefenen kunnen ze voor de hoofdprijs gaan in een ballroomwedstrijd. Ook in de polonaise is Kees de koploper. Wat heeft de man een onbekende talenten.
Om half twaalf zijn we uitgefeest en nemen de kortste week naar huis. Het was weer ontzettend gezellig. Tot een volgend keer en niet te vergeten het allerbeste voor onze zieken.
Groetjes,
PietCarnaval wandel naar Café Stroop Korte afstand groep.
Vandaag heel mooi wandelweer met 25 mensen gingen wij neutraal of uitgedost op pad, naar café stroop. Veel van ons hebben geantwoord op de oproep van Willy Stolker. Na een paar groepsfoto’s gemaakt te hebben gingen wij op pad. Wat een weertje was het om te wandelen. Al pratend over koetjes en kalfjes, en af en toe een inzet van “Hallo Allemaal” waren wij snel gearriveerd in Café Stroop. De bekende twee en vierwielers groep zat ook al lekker op ons te wachten. Sommige ook uitgedost. Niet veel later kwam ook de langeafstand groep binnen. In de lange groep had men waarschijnlijk geen oproeper. Want alleen Cees Suijkerbuijk had zich in een kiel gehesen. Er werd een lang zal ze leven voor Cobi Oostdam ingezet die vrijdag 85 jaar wordt. Bij de koffie werd worstebroodjes geserveerd op rekening van de vereniging. Dankje wel penningmeester. Na een paar leuke vragen aan Vincent waar hij zelf zei dat hij moest blozen, werd er door Connie aanzet gegeven voor een polonaise, waar maar door een heel klein groepje gevolg aan werd gegeven. Ja er moest natuurlijk weer terug naar huis gewandeld worden, dus rustig aan dan maar. En zo werd er na een leuke ochtend weer huiswaarts gewandeld. Ik wens carnaval liefhebbers een heel gezellige en mooie dagen toe. De zieken beterschap en sterkte en wie wat te vieren heeft een fijne dag.
Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu