7 maart - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

7 maart

Archief > Maart 2019
Ook deze morgen weer voldoende wandelaars ,exact weet ik niet maar dat is niet belangrijk ,die er niet waren hebben dit gemist .
Nou daar gingen we ,wie loopt voor op ,Jo moest terug naar huis kon niet mee ,maar kwam even kijken of er iemand het telefoonnummer had van ons koffie adres De Schans ,en ik geloof dat Piet dit geregeld heeft .Maar nu komt het, daar niemand kop wou trekken gingen Tonny en ik (Els ) voorop lopen maar hoe moet je lopen om dat anderhalf uur vol te krijgen ,het lukte niet helemaal maar toch een mooie route langs het buitengebied ,eerst langs de winkelstraat ,voor langs de haven richting het Wolfenstraatje (ter plekke allemaal verzonnen maar iedereen volgt ).Daarna straten met de naam weg er achter Nieuw ,Oud ,Bout ,weg wegen met mooie vergezichten .Iedereen tevreden allemaal goede zin ,komen we op de Goudbloemse dijk aan wind op kop maar gelukkig droog .
Op naar ons koffie adres nog een klein stukje te gaan .Daar waren we wel wat te vroeg 10.15 maar de koffie was al klaar en alles stond gereed ,maar ze horen ons ook altijd al van verre aankomen wij komen nooit uit gebuurd lijkt wel ,maar het is dan ook een gezellige groep waar je je verhaal bij ieder kwijt kan .
Hier kregen we te horen dat het kan gebeuren dat het de laatste keer kan zijn want er waren toch mensen die interesse hadden in de woning en bij behoren en ze willen het graag verkopen ,kan ik me iets bij voorstellen staat al lang te koop .succes er mee .Tijdens de koffie word er weer druk verteld over van alles wat ,zal maar niet vertellen wat allemaal want ik wil niet roddelen ,maar gezellig .Daarom heb ik nogmaals een foto gemaakt van onze gastvrouw altijd vriendelijk en prima koffie met koekjes ,namens de wandelaars succes met de verkoop en we hopen dat we op die andere plaats ook welkom zijn BEDANKT .
Koffie pauze voorbij en weer terug nou hadden we nog maar 6,7 km gelopen en de hele groep op 3 na liepen weer achter de voorste aan niet wetend dat zei de kortste weg naar Sint Louis steunpunt namen ,toch stond er op de dijk een flinke bries maar nog steeds droog .alleen waren we wel erg vroeg terug nu, maar verschillende maakte er terwijl maar gebruik van om langs kruidvat of bakker te gaan of Albert Hein want anders waren we te vroeg thuis en waren de eieren nog niet gebakken ,(he Jeanne ).Dus ook Johan keek op dat ik al zo vroeg thuis was ,maar vind dit prima .
Nou dit was dan wel een heel klein rondje vandaag geloof niet dat we de 10 km hebben gehaald ,maar als je zin hebt zaterdag rondje Halderbergen altijd goed .
Misschien een tip voor onze voorlopers die dit altijd doen ,geef een route mee met de een of ander dan weten wij schapen waar we langs moeten lopen om ,om 10.30 op het koffie adres aan te komen .Toch was het ondanks de korte afstand geen commentaar en gezellig .
Groetjes en tot volgende week Els Hagens Volgende week een verslag van jou Fons of was dit een geintje .daaaaaaaaaaaaaag


Korte afstand groep.
Gewapend met storm paraplu ging ik op pad, want er werd veel regen met stormachtige wind verwacht, zoals men tegenwoordig bij het weer bericht zeggen code geel was afgekondigd. Nou moet ik zeggen de wind (geen storm) was er wel, maar van een drup regen niets gemerkt. Wij waren met 15 man en ook voor mij een nieuweling erbij. Verleden week had zij al mee gelopen. Het is Riet Hessels. Welkom bij de club. Wij gingen richting Steunpunt Hoeven een lange rechte saaie weg. Maar helaas voor ons, lopen met een ronding erin gaat niet dan wordt het te lang. Afgelopen week ben ik 4 dagen in Arnhem geweest. Van heel mijn leven nog nooit in het Openlucht Museum geweest. Als Nederlander zijnde, of niet, is het leuk om te zien hoe men door heel leefde door heel Nederland. Het was best en behoorlijke wandeling mijn man was niet bekwaam, om heel die route wandelend af te leggen, dus een euro in het karretje (rolstoel) kussentje halen bij de kassa, want zijn billetjes zijn behoorlijk gekrompen. Ik wilde eerst rond het park wandelen lang de bosrand. Maar het ene heuveltje na de andere kwam. Man lief die zat te blauwbekken van de kou, zei je loop je een breuk te duwen. Hij die het alsmaar kouder kreeg, en ik die het zoveelste heuveltje toch te lastig ging vinden, keerde om, en in het park zelf te struinen. De andere dag zijn wij naar Brummen geweest. Ja, als je een beetje gek van auto’s bent en vooral die niet geschikt zijn voor je portemonnee, wil je toch wel even kwijlen bij al dat moois in Gallery Aalderink. Wij zaten 700mt van het centrum vandaan. Het was een oude winkel van de Gruyter geweest. Een paar deuren verder was het een komen en gaan. Bij de coffee shop die daar zat. Nee niet voor een cuppucinotje of zwarte koffie. Maar het groene blaadje dat men voor een sigaret gebruikt. Kreeg af en toe het idee dat ik een beetje high (hhihi) werd. Ach een op peppertje kon geen kwaad. Toch? Nou dat was mijn afwezigheid verhaal w van de Carnaval wandeling. Waar onze groep qua kleding dank zij Willy goed gehoor hebben aan gegeven. Vandaag waren er 10 wandelaars, fietsers, auto rijders op de koffie gekomen. Ik zal een paar foto’s erbij doen van verleden week van ons uitje.
Zieken beterschap en sterkte de jarigen of iets anders te vieren een fijne Dag.
Groetjes Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu