10 sept - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

10 sept

Archief > sept 2015
Korteafstandsgroep naar de Nieuwenberg,
Het zonnetje stond te stralen aan de hemel, echt een nazomer zonnetje in de schaduw wat frisjes, maar  in het zonnetje lekker warm. Wij waren met een ca.20 man die onderweg gingen naar de Nieuwenbergh in Zegge. Voor de korteafstandgroep een hele tippel. Via de omweg naar de Galgestraat en verder rechttoe rechtaan. De koeien werden bewonderd er stond een hele pikzwarte tussen. Ik zeg een beetje schoensmeer erop en poetsen maar, wat zal die glimmen.
Ik vraag me wel eens af hoe komt men zo op de plaatsnamen. En daar hebben wij natuurlijk Google voor. Met knippen en plakken heb ik er wat vanaf gehaald en zie hier waar de naam Zegge vandaan komt.
De naam zegge komt van laaggelegen en vaak onder water staand weiland, waar veel zegge voorkomt en ook wel rietgras dat in de volksmond als zegge wordt aangeduid.
Zegge (Carex) is een geslacht van zowel bladverliezende als groenblijvende kruidachtige planten, behorend tot de cypergrassenfamilie. De circa tweeduizend soorten komen wereldwijd voor, maar voornamelijk in gematigde en koude streken.
Volgende keer misschien over de geschiedenis van het dorp zelf.
Uiteraard, gingen de gesprekken over de vluchtelingen en vooral over Joost Zwagerman die zijn uitvlucht vond door deze wereld vrijwillig te verlaten. Onbegrijpelijk, maar die vreselijke ziekte die depressie heet, doet zoiets met je. Maar wat kon die man veel en mooi over kunst vertellen. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een boek van hem gelezen maar ik  hing aan zijn lippen bij de Wereld Draait Door waar hij a la Pière Janssen zo mooi kon vertellen. Ja, wie herinnert deze man niet met zijn sprekende handen. 
Ja, tijdens deze lange loop was er genoeg oom over gediscussieerd te worden. Het debacle van het Nederlands Elftal is niet eens aan bod gekomen. 
Het was weer een gezellige en mooie wandeling. De zieken beterschap en sterkte de jarigen een fijne dag.
Groetjes Francien

Wandeling van Donderdag 10 September naar Steunpunt Hoeven.

We treffen het vandaag met het weer en het wordt een dag met veel zon. Dat was vorige week wel anders. Het is toch een beetje fris als ik van huis ga en als ik bij het steunpunt aankom staan er al wat wandelaars die er veel zin in hebben. Met zo'n 25 wandelaars vertrekken we en ik word al meteen gebeld. Het was Henk die vraagt of wij misschien langs het Goudhaantje liepen want daar zou hij aanpikken. We lopen inderdaad richting het Goudhaantje en daar aangekomen sluit Henk zich bij het gezelschap aan. Het is heerlijk wandelweer en we komen rond 10.25 aan bij het steunpunt in Hoeven. We helpen elkaar even met de koffie en even later heeft iedereen z'n bakje koffie. Het geluidsniveau stijgt behoorlijk binnen en de tijd vliegt. Tegen 11.00 uur nemen we afscheid van onze koffiejuffrouw mevr. Braspenning en de tocht gaat verder over het Gors richting steunpunt St. Louis in Oudenbosch. Als we bij de wijk Velletrie aankomen zijn Ad van Nijnatten en Ad Melissen bijna thuis en nemen afscheid en ik steek wat verder de Bosschendijk over en ben bijna thuis. De mensen in de ziekenboeg wensen wij beterschap, het was heerlijk wandelweer vandaag met mooie temperaturen. Fijne dagen en tot de volgende keer.
grt. Fons.   

Aansluitend op het verhaaltje van Fons Tak het volgende. Jan Verschuren is zoals hij zelf zegt tijdelijk even niet bereikbaar. Vrijdag gaat hij onder het mes en blijft een nachtje logeren in het ziekenhuis. Wij wensen hem een voorspoedig herstel. Ook Corry van Eijk zit nog met de naweeen van haar polsen. Ook voor haar beterschap.
En dan hebben we Georgette Buijs nog die niet in smoelenboek was opgenomen. Met mijn iphoontje heb ik een voorlopige foto van haar gemaakt en geplaatst in het smoelenboek. Piet zal met zijn uiterst geavanceerde fototoestel wel een update-je maken. 
Groet Jos

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu