26 febr - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

26 febr

Archief > febr 2015
Langeafstandsgroep naar de Nieuwe Riet: 26 februari
Alsof het hoogzomer is, weer dik boven de 30 wandelaars/koffiedrinkers. Ik heb het een beetje nagegaan, maar minder dan 30 deelnemers hebben we de laatste tijd niet. De vereniging groeit dan misschien niet, maar het animo om te wandelen is er niet minder om. In tegenstelling tot de korte groep was er bij ons geen onduidelijkheid waar vandaag de koffie was. De Nieuwe Riet, die midden in het 380KV traject ligt.
Jo Rijnvos wandelt vandaag met Henk Kerkdijk voorop en ze hebben een andere route naar de Nieuwe Riet. Halen ze nooit dacht ik halverwege om om half elf aan de koffie te zitten. Maar Jo Kent de route op zijn duimpje en we waren er precies op tijd. Goed gedaan mannen .
Onderweg gaat het over van alles, de record poging van Thomas Dekker, Feyenoord, een stevige mop van Fons Tak en noem maar op. Net voor de koffiestop worden we ingehaald door Piet Westerhof. Nee, niet te voet maar met de auto. Allerlei speculaties over zijn loopvermogen doen dan de ronde, maar uiteindelijk bleek Piet een oppasdag te hebben en moest hij met 2 kleinkinderen en Wijm per auto naar de Nieuwe Riet. Daar laat hij zijn vrouw dan met de kinderen zitten en mengt zich onder zijn medewandelaars. Ik weet hoe vermoeiend oppassen kan zijn, maar dit viel wel erg op. Maar het was wel gezellig.
Op de terugweg had Jo nog een natte verrassing in petto; de Heesterboschstraat met veel plassen. Daarna geen obstakels meer en iets na 12 uur arriveerden we bij het Steunpunt. Met dank aan de voorlopers
Grt Jos
Korteafstandgroep naar de Schans 26 febr
Aangekomen bij het steunpunt waarvandaan de wandeling begint. Werd er met smart op mij gewacht. Met de vraag waar gaan wij koffie drinken. De ruim 30 wandelaars kon ik mededelen dat wij naar de Schans gingen het voormalige zijdemuseum de Schans. Wat bracht nu de verwarring. Onze webmaster Jos Diephuis die de site uitstekend bijhoudt, had op de voorpagina van de site gezet dat wij naar Café Pagnevaart gingen. Ja waar zijn smartphone’s voor als wij ze niet smart (bijdehand) gebruiken. Dus even de site geraadpleegd en zag inderdaad bij kalender mededeling het kwartaal overzicht en ja hoor, hetzelfde als in mijn agenda van de telefoon de Schans. Het zij je vergeven Jos, begreep dat de kleinkinderen je hoofd een beetje op hol jagen.
Het was weer lekker wandelweer. Zo lekker dat wij na ruim na een half uur al op onze bestemming waren. Wel een beetje vroeg dus een stukje de Schans voorbij gelopen, om ca 500 mtr verder een U draai te maken zodat wij wat later aankwamen. De mevrouw van de Schans was even geschrokken, ze zag ver voor ons een groep komen en dacht die zijn snel ik heb nog niets klaar. Maar ik zei dat zal de andere groep geweest zijn die gingen naar de Camping de Nieuwe Riet. De terugweg deden we een wat langere route. Moet natuurlijk wel goed in beweging blijven. Vanavond natuurlijk voor de buis, voor mijn cluppie Feijenoord. ik hoop niet dat de media de boel al teveel heeft opgeruid en dat de Romeinen zich rustig houden en ook de rotte appels die zich supporter noemen van zo’n mooie club zich niet laten op jutten. Mijn schoonmoeder kwam altijd met dezelfde cliché. Lopen ze met z’n allen achter een bal aan, en hebben ze hem dan krijgt die bal weer een rotschop. Fijne week, de zieken beterschap en sterkte en de jarigen van harte.
Groetjes Francien

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu