21 maart - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

21 maart

Archief > Maart 2019
Korte Afstand Groep,
Het was weer heerlijk wandel weer, ik was benieuwd hoeveel mensen er aan de start zouden staan. Wel geteld waren het er 17 die samen op weg gingen naar Restaurant de Haard. Na een lange tijd zijn Dientje en Jan Otte ook weer aan de wandel gegaan. Dientje liep vandaag mee in de korte groep en Jan bij de lange. Mooi begin om er weer helemaal in te komen. Ik liep met haar wij hadden aardig wat bij te kletsen. Samen zitten wij ook op de Yoga en hebben ook samen op Gymnastiek gezeten. We hadden het er over dat zij bij de club zat toen waren er nog zo´n 120 leden. Maar ik zei de club bestaat zo´n 19 jaar en als de mensen rond hun 60ste of ouder lid zijn geworden zitten wij al aardig met ruime zeventigers en zelfs aardig wat 80 plussers. Dat kon zij beamen want ook haar koffie kransje is ook aardig gekrompen. Zo is het, de jaren tellen door en eens houd het op. Ook zijn natuurlijk de verkiezingen ter sprake gekomen. Nou gelukkig begrijpen jullie wat ik schrijf, tenminste dat hoop ik. Maar wat die Baudet allemaal uit kraamde na zijn mooie overwinning, was niet te behappen. Ik zal maar zeggen dat hij een woordenboek had ingeslikt. Aangekomen bij de Haard zat er al een tafel vol op ons te wachten, of ik moet zeggen aan de koffie/thee. Ik geloof 10 of 12 dames het was ook mooi fiets weer. Regelmatig werd er gevraagd aan mij waar de wandel gehouden wordt op 18 april. Ik had wat geantwoord maar gezegd mij daar niet aan te houden en men hoort het nog wel. Vanavond maar even kijken hoe het Nederlands elftal het er vanaf brengt tegen Wit-Rusland. Voor de liefhebbers dan. De lente is begonnen hopelijk gaan wij weer genieten van het lente weer. Ik wens iedereen een fijn weekend de zieken beterschap en sterkte de jarigen een fijne dag.
Francien

Na het opstaan vanmorgen zag ik het zonnetje al stralen.
Dat belooft een mooie dag te worden. We dachten als eersten bij het steunpunt te zijn,niet dus.
Corrie zat al te wachten en weldra kwamen er steeds meer mensen. Op tijd vertrokken we met 24 personen en via
pagnevaartweg en een stukje parrallel langs de rondweg naar het pagnevaartbos. Restaurant "de Cockpit" was ons koffie adres.
Eenmaal binnen vroeg ik aan P hoeveel mensen hij geteld had. 26 Anwoordde hij, maar ik telde er maar 21 1
Bleek er nog enkelen een sanitaire stop te maken. De koffie liet ons lekker smaken en na een korte pauze stapte weer op. Even over de spoorweg overgang was er een discussie : lopen we rechtdoor of via de Marijkestraat ?
Werd toch de Marijkestraat. Rond de klok van 12 waren we weer terug.
Weet u trouwens waar de naam Seppe vandaan komt?
In 1847 had Jacobus Sep een uitspanning bij Male Farm. Spoorwegarbeiders die aan de spoorlijn werkte in 1854 lagen bij Jacobus Sep in de kost. Bosschenhoofd was niet zo goed bekend, dus zeiden de arbeiders dat ze bij Seppe werkten. Zo schijnt de naam ontstaan te zijn.
In 1949 vestigde Adrie van Campenhout zich op Seppe . Kocht een stuk grond en begon een zweefvliegveld. Pas in 1961 kreeg hij vergunning om ook sportvliegtuigen te laten opstijgen. Van een verharde landingsbaan was toen nog geen sprake.
Niemand kon toen bevroeden dat dit ooit zou uitgroeien tot Airport Breda.
Rest mij nog om alle zieken beterschap toe te wensen. Groetjes Jack

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu