3 maart - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

3 maart

Archief > maart 2016
Verslag donderdag 3 maart: Langeafstandsgroep naar de Haard.

Na een paar dagen echt waardeloos weer, ziet het er naar uit dat we vandaag een lenteachtige krijgen. Al dreigt er wel een buitje zo rond de middag. Het dagelijkse op zijn Jan Boerenfluitje weerpraatje van Piet Paulusma heeft voor het aanstaande weekend niet veel goeds in petto. En vaak heeft hij het bij het rechte eind. De lente is in ieder geval nog weg.
Wanneer de lente echt aanbreekt maken de geleerden het voor ons eenvoudige zielen niet makkelijk te begrijpen. De lente begint op het noordelijk halfrond op 20 maart en eindigt op 21 juni.. Om praktische, begint de meteorologische lente op een vaste datum op 1 maart op het noordelijk halfrond en eindigt op 1 september. Helemaal duidelijk ?? Maar een ding is zeker, wanneer het regent in september, dan komt de kerst in december. En dat gaat altijd op. En voor de rest gewoon afwachten wat er komt.
Even terug naar de wandeling van vandaag. Ger Stam is gezond en wel terug van zijn overwinteringvakantie in Thailand. We nemen de tijd om met hem de nieuwtjes van de laatste maanden uit te wisselen. Joop neemt de uitnodiging aan om samen met mij de groep ( 24 man groot) naar onze koffieadres De Haard te brengen. Het pad langs het bungalowpark Molecaten is echt te blubberig, daarom nemen we bijna de zelfde route als afgelopen week. Dit schijnt niemand op te vallen. Om exact half elf zitten we aan een heerlijke bak koffie. Op de verdeling van koekjes worden aan onze tafel flink op een aantal leden ingesproken. Gelukkig weet Jos dit met een Salomons oordeel op te lossen. Niet zeuren, maar gewoon wegwerken.
Jos komt met de mededeling, dat we met minstens 40 man naar Antwerpen gaan. Het is leuk dat er zoveel belangstelling voor is. Een aantal dames van de korte groep gaan de volgende week Vrijdag naar Antwerpen om het e.e.a. te regelen. Jos legt dit weekend de gidsen voor de stadswandeling vast. Als het weer ook nog een beetje meezit, dan wordt het vast een heel geweldige dagje Antwerpen.
Via Bosschenhoofd kuieren we na de koffie onder een stralend zonnetje huiswaarts. Om even voor twaalf neem ik met Joop en Fons afscheid van de groep. Tot de volgende week en voor iedereen het allerbeste.
Piet Westerhof

Ps Omdat Francien ziek is ontbreekt deze week een verslagje van de kortegroep. 


.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu